Κερασόπιτα ή Κέικ με κεράσια

Κερασόπιτα

ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ Ή ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ


Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι φαρίνα 
  • 1 κούπα ηλιέλαιο 
  • 1 κούπα ζάχαρη
  •  500 γρ. κεράσια
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα κεράσια , αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια, και τα βάζουμε σε μία πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν.
  2. Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  3. Στη συνέχεια το σπορέλαιο, και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια, τα χτυπάμε καλά ώστε να ενσωματωθεί πλήρως και να έχουμε ένα λείο σχετικά σφιχτό μείγμα.
  4. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  5. Αδειάζουμε το μισό μείγμα του κέικ στην φόρμα διαστάσεις 25 x 24και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Τοποθετούμε τα κερασιά, και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  7. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να “σταθεί” και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε, ρίχνοντας επάνω την άχνη και γλυκό κεράσι.
Τα κεράσια μου έκατσαν στο πάτο αλλά έγινε τελεία!

Κερασόπιτα

Δημιουργός συνταγής: Katerina Kostanasiou-Tatsi

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget