ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ
Ο συνδυασμός αυτών των δύο συνταγών είναι πραγματικά φανταστικός!
Τα κολοκυθάκια βγαίνουν σαν αυτά που παραγγέλνουμε στις ταβέρνεςΥλικά
Για τα κολοκυθάκια τηγανητά:- 4-5 κολοκυθάκια
- Αλάτι
- Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Νερό
Για το τζατζίκι:
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 μέτρια αγγουράκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο ξύδι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα κολοκυθάκια τηγανητά:- Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες.
- Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα.
- Ετοιμάζουμε ένα πιάτο με αλεύρι και ένα μπολ με νερό.
- Παίρνουμε μία-μία τις φέτες από τα κολοκυθάκια, τις βουτάμε πρώτα στο αλεύρι και έπειτα γρήγορα στο νερό. Τις ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι.
- Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
- Τρίβουμε τα αγγουράκια και τα στραγγίζουμε καλά για να φύγει το περιττό νερό.
- Λιώνουμε τις σκελίδες σκόρδου.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τα τριμμένα αγγουράκια, το λιωμένο σκόρδο, λίγο ξύδι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Βάζουμε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρουμε, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.