Κολοκυθάκια τηγανητά με τραγανή κρούστα και σπιτικό Τζατζίκι

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ


Ο συνδυασμός αυτών των δύο συνταγών είναι πραγματικά φανταστικός!
Τα κολοκυθάκια βγαίνουν σαν αυτά που παραγγέλνουμε στις ταβέρνες


Υλικά

Για τα κολοκυθάκια τηγανητά:
  • 4-5 κολοκυθάκια
  • Αλάτι
  • Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Νερό

Για το τζατζίκι:
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 μέτρια αγγουράκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

Για τα κολοκυθάκια τηγανητά:
  1. Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες.
  2. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά.
  3. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα.
  4. Ετοιμάζουμε ένα πιάτο με αλεύρι και ένα μπολ με νερό.
  5. Παίρνουμε μία-μία τις φέτες από τα κολοκυθάκια, τις βουτάμε πρώτα στο αλεύρι και έπειτα γρήγορα στο νερό. Τις ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι.
  6. Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά. 
  7. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.

Για το τζατζίκι:
  1. Τρίβουμε τα αγγουράκια και τα στραγγίζουμε καλά για να φύγει το περιττό νερό.
  2. Λιώνουμε τις σκελίδες σκόρδου.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τα τριμμένα αγγουράκια, το λιωμένο σκόρδο, λίγο ξύδι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  5. Βάζουμε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρουμε, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.

ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget