Κουλουράκια με ρετσίνα

Κουλουράκια ρετσίνας

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΑ


Πεντανόστιμα κουλουράκια που λιώνουν πραγματικά στο στόμα! 
Έκανα διπλή δόση, 120 κομμάτια μου βγήκανε, και είναι έτοιμα να μοιραστούν στους αγαπημένους μου.
Η συνταγή είναι της μαμάς μου, σας την αφήνω κάτω οποίος θέλει να την δοκιμάσει.


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, μαλακό
  • 125 γρ. σπορέλαιο
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. ρετσίνα
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκανίτσα, βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ για λίγο.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για πέντε λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Συμπληρώνουμε τη ρετσίνα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το baking powder λίγο-λίγο, ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο και να έχουμε μια μαλακή και ομοιογενή ζύμη.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά.
  6. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια, δίνοντας το σχήμα που θέλουμε.
  7. Είναι μια πολύ όμορφη μαλακιά ζύμη που αν έχετε μηχανή του κιμά με εξάρτημα για κουλουράκια θα βγουν υπέροχα.
  8. Σε ένα πιάτο, βάζουμε το σουσάμι και περνάμε τα κουλουράκια από μέσα, ώστε να καλυφθούν καλά.
  9. Τοποθετούμε τα κουλουράκια πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου μισή ώρα, ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

ΠΗΓΗ: Ekaterini Tsiflaidou


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget