ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
Υπέροχα κουλουράκια ,γευστικά, τραγανά, και νηστίσιμα.
Υλικά
- 1 πλάκα Βιτάμ λιωμένο
- 1 φλιτζανάκι κονιάκ
- 2 φλιτζανάκια ζάχαρη
- 2 φλιτζανάκια σπορέλαιο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
- 1 κούπα σουσάμι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο.
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το κονιάκ, το βούτυρο, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει η ζάχαρη,
- Προσθέτουμε έπειτα το μπέικιν, τη βανίλια και τέλος ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια ζύμη μαλακή και να μπορούμε να την δουλέψουμε χωρίς να κολλάει στα δάχτυλα.
- Πλάθουμε μικρά κουλουράκια κορδόνια ενός λεπτού δακτύλου και τα περνάμε με σουσάμι.
- Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, στον αέρα για 15 λεπτά περίπου (αν χρειαστεί αφήνουμε παραπάνω) μέχρι να ροδίσουν.
- Στην αρχή μπορεί να είναι μαλακά όταν θα τα βγάλουμε από τον φούρνο, αλλά όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά.
ΠΗΓΗ: Rita Papanikolaou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!