Κουλουράκια με σουσάμι

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ


Υπέροχα κουλουράκια ,γευστικά, τραγανά, και νηστίσιμα.


Υλικά

  • 1 πλάκα Βιτάμ λιωμένο
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ
  • 2 φλιτζανάκια ζάχαρη
  • 2 φλιτζανάκια σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  • 1 κούπα σουσάμι


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο.
  2. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το κονιάκ, το βούτυρο, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη.
  3. Ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει η ζάχαρη,
  4. Προσθέτουμε έπειτα το μπέικιν, τη βανίλια και τέλος ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι.
  5. Ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια ζύμη μαλακή και να μπορούμε να την δουλέψουμε χωρίς να κολλάει στα δάχτυλα.
  6. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια κορδόνια ενός λεπτού δακτύλου και τα περνάμε με σουσάμι.
  7. Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, στον αέρα για 15 λεπτά περίπου (αν χρειαστεί αφήνουμε παραπάνω) μέχρι να ροδίσουν.
  8. Στην αρχή μπορεί να είναι μαλακά όταν θα τα βγάλουμε από τον φούρνο, αλλά όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά.

ΠΗΓΗ: Rita Papanikolaou


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget