ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 κούπα 250 γρ. μισή γάλα - μισή σπορέλαιο
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- μισό κ.γ. σόδα
- 1 φακελάκι μπέικιν
- μια πρέζα αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. (και λίγο παραπάνω)
Για επάλειψη
- 1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
- σπασμένο αμύγδαλο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνουμε το γάλα με το σπορέλαιο, τις βανίλιες, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια στο σχήμα που προτιμάμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε τα κουλουράκια με το χτυπημένο αυγό και το γάλα και πασπαλίζουμε με σπασμένο αμύγδαλο.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Απολαμβάνουμε τα τραγανά και υπέροχα κουλουράκια μας με ένα ζεστό ρόφημα! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
ΠΗΓΗ: Eleni Barla Morou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!