Κουλουράκια τραγανά υπέροχα!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα 250 γρ. μισή γάλα - μισή σπορέλαιο
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • μισό κ.γ. σόδα
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • μια πρέζα αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. (και λίγο παραπάνω)

Για επάλειψη
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
  • σπασμένο αμύγδαλο


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Ρίχνουμε το γάλα με το σπορέλαιο, τις βανίλιες, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι.
  6. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια στο σχήμα που προτιμάμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  7. Αλείφουμε τα κουλουράκια με το χτυπημένο αυγό και το γάλα και πασπαλίζουμε με σπασμένο αμύγδαλο.
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Απολαμβάνουμε τα τραγανά και υπέροχα κουλουράκια μας με ένα ζεστό ρόφημα! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! 

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!

ΠΗΓΗ: Eleni Barla Morou


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget