ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ!
Υλικά
- 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
- 2 1/2 ποτήρια κρασιού ζάχαρη
- 3 ποτήρια κρασιού σπορέλαιο
- 1/2 ποτήρι κρασιού χυμό λεμόνι
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Κανέλα (κατά προτίμηση)
- 2 βανίλιες
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και την κανέλα.
- Σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κουλουράκια στο σχήμα που προτιμάμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα τα κουλουράκια.
Απολαμβάνουμε τα κουλουράκια μας με τον καφέ ή το τσάι μας! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
ΠΗΓΗ: Eleni Barla Morou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!