ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΙΚΗΣ
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά (9 γρ.)
- 1/2 φλιτζανάκι ελληνικού ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι περίπου χλιαρό νερό
- Σουσάμι
- Ηλιόσπορο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το σουσάμι και τον ηλιόσπορο, και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για μισή ώρα.
- Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια, πλάθουμε σε κορδόνια τα κουλούρια μας και τα ενώνουμε με λίγο νεράκι.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε ζάχαρη και νερό και τα βουτάμε.
- Σε ένα άλλο πιάτο έχουμε ανακατεμένο το σουσάμι με τον ηλιόσπορο και τα περνάμε από κει για να κολλήσουν.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.
Ακολουθήστε μας στο Google News!