Κουλούρια Θεσσαλονίκης ολικής

Κουλούρια Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΙΚΗΣ


Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά (9 γρ.)
  • 1/2 φλιτζανάκι ελληνικού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι περίπου χλιαρό νερό
  • Σουσάμι
  • Ηλιόσπορο


Εκτέλεση  

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το σουσάμι και τον ηλιόσπορο, και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για μισή ώρα. 
  2. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια, πλάθουμε σε κορδόνια τα κουλούρια μας και τα ενώνουμε με λίγο νεράκι. 
  3. Σε ένα πιάτο βάζουμε ζάχαρη και νερό και τα βουτάμε.
  4. Σε ένα άλλο πιάτο έχουμε ανακατεμένο το σουσάμι με τον ηλιόσπορο και τα περνάμε από κει για να κολλήσουν. 
  5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο για 20 περίπου λεπτά.


Δημιουργός συνταγής: Sophia Gazi

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget