ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Υλικά
Για την Κρέμα:- 100 γρ βούτυρο
- 120 γρ αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
Για την Καραμέλα:
- 1 κ σ κορν φλάουρ
- 200 ml νερό
- 90 γρ ζάχαρη.
Εκτέλεση
Για την Κρέμα:
Για την Καραμέλα:
- Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και το λιώνουμε.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί.
- Προσθέτουμε το γάλα σε 5 δόσεις ανακατεύοντας το. Τέλος ρίχνουμε την βανίλια.
- Την κατεβάζουμε και την βάζουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
- Μόλις κρυώσει την αφρατεύουμε με το μίξερ και την βάζουμε στο πυρέξ 26 ν.
- Λιώνουμε σε ένα μπολάκια το κορν με το νερό.
- Βάζουμε την ζάχαρη στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρει χρώμα Καραμέλας και ρίχνουμε 10 ml νερό. Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
- Όταν την κατεβάζουμε την ρίχνουμε πάνω στην κρύα κρέμα.