Λουκανικοπιτάκια

Λουκανοπιτάκια

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ


Υλικά

  • 200 ml χλιαρό γάλα
  • 180 ml ηλιέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω)
  • λουκάνικα κοκτέιλ
  • λίγη μουστάρδα
  • αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι για το άλειμμα 
  • λίγο σουσάμι για πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα, το ηλιέλαιο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αυγό.
  2. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
  3. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι.
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
  5. Μόλις η ζύμη φουσκώσει, τη χωρίζουμε σε τρία μέρη και ανοίγουμε κάθε μέρος σε φύλλο το οποίο κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια, σαν κρουασάν.
  6. Σε κάθε τρίγωνο, τοποθετούμε ένα κομμάτι λουκάνικου στην ευρύτερη πλευρά αφού αλείψουμε με λίγη μουστάρδα και τυλίγουμε το τρίγωνο από την ευρύτερη πλευρά προς την κορυφή, σχηματίζοντας ένα κρουασανάκι.
  7. Τοποθετούμε τα λουκανικοπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 15 λεπτά.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με αντιστάσεις.
  9. Αλείφουμε τα κρουασανάκια με λίγο χτυπημένο αυγό για να πάρουν ωραίο χρώμα κατά το ψήσιμο και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
  10. Ψήνουμε τα λουκανικοπιτάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Λουκανοπιτάκια

Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget