Λουκανικόπιτες - Χοτ ντογκ στο φούρνου

Χοτ ντογκ στο φούρνου

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ - ΧΟΤ ΝΤΟΓΚ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Υλικά για 12 τεμάχια:

  • 700 γρ αλεύρι
  • 300 ml γάλα
  • 100 ml λάδι
  • 1 αυγό + 2 ασπράδια
  • 1 και μισό
  • κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 11 γρ ξηρή μαγιά
  • 2 κρόκοι αβγών + λίγο γάλα να αλείψουμε από πάνω
  • Λουκάνικα χοτ ντογκ

Για τη σάλτσα:
  • 10 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ
  • 2 κουταλιές της σούπας (σαλτα-πελτε σπιτικό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη


Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε τη μαγιά και το αλάτι. 
  2. Προσθέτουμε το ελαφρώς ζεσταμένο γάλα στο οποίο έχει διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, το αυγό + τα ασπράδια.
  3. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη, την οποία αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά με μια ώρα, αυτό εξαρτάται και από τη ζέστη που φουσκώνει η ζύμη .
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα μέρη, τα κάνουμε μπαλάκια και μετά ανοίγουμε λίγο το καθένα σε οβάλ σχήμα περίπου στο μέγεθος του λουκάνικου.
  5. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη μια κουταλιά από τη σάλτσα, τοποθετούμε το λουκάνικο και πιέζουμε καλά τις άκρες της ζύμης.
  6. Τακτοποιούμε 6 κομμάτια στο ταψί. 
  7. Τα αφήνουμε πάλι σκεπασμένα να φουσκώσουν λίγο και μετά αλείφουμε με τον κρόκο από πάνω.
  8. Ψήνουμε στους 180° με αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.

Χοτ ντογκ στο φούρνουΧοτ ντογκ στο φούρνουΧοτ ντογκ στο φούρνου
Χοτ ντογκ στο φούρνου

ΠΗΓΗ: Maia Kamenarova


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget