Λουκουμάδες με μέλι και καβουρδισμένο σουσάμι

Λουκουμάδες με μέλι και σουσάμι

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΣΟΥΣΑΜΙ


Φτιάξτε τους για την οικογένειά σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, και απολαύστε τους!


Υλικά:

  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ώστε να γίνει ένας ωραίος χυλός, ούτε σφιχτός ούτε αραιός)

Για το σερβίρισμα:

  • Μέλι
  • Καβουρδισμένο σουσάμι


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τη μαγιά μέχρι να διαλυθούν καλά.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσουμε έναν ωραίο χυλό, ούτε σφιχτό ούτε αραιό.
  3. Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε αρκετό λάδι για τηγάνισμα.
  5. Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε χυλό και τον ρίχνουμε προσεκτικά στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  6. Βγάζουμε τους λουκουμάδες από το λάδι και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απομακρυνθούν τα περιττά λάδια.
  7. Σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς, περιχύνοντάς τους με μέλι και πασπαλίζοντάς τους με καβουρδισμένο σουσάμι.

Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget