Μελιτζάνες παπουτσάκια

Μελιτζάνες παπουτσάκια με κιμά και μπεσαμέλ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

Ένα φαγητό μπουκιά και συχώριο !!!

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες
  • ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο κρασί
  • αλάτι - πιπέρι
  • κύμινο
  • λίγη κανέλα
  • λίγο μπαχάρι
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • Λίγη σάλτσα ντομάτας
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 3 κοφτές κουταλιές κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • Λίγο τυρί (π.χ. regato)
  • Χυμός ντομάτας
  • Μισή κούπα ζεστό νερό


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, τις χαράσσουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, και τις ψήνουμε σε λαδόκολλα στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  3. Σβήνουμε με λίγο κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, κύμινο, λίγη κανέλα και λίγο μπαχάρι).
  4. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και λίγη σάλτσα ντομάτας, και αφήνουμε να σιγοψηθεί για μισή ώρα.
  5. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το φρέσκο βούτυρο, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  6. Προσθέτουμε το αυγό και λίγο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  7. Πατάμε ελαφρώς την ψίχα των μελιτζανών με ένα πιρούνι και γεμίζουμε κάθε μισή μελιτζάνα με περίπου 2 κουταλιές από τον κιμά.
  8. Καλύπτουμε με την κρέμα μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τυρί regato.
  9. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χυμό ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και μισή κούπα ζεστό νερό, και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
  10. Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 220°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget