ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
Καλοκαίρι δεν γίνεται χωρίς μελιτζάνες τηγανητές με σάλτσα!
Για μένα το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό
Υλικά
- 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- Πιπέρι κατά βούληση
- 3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
- Λίγα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Λίγος φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Μπόλικη φέτα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια.
- Τις βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό και αλάτι για περίπου μισή ώρα.
- Τις στραγγίζουμε πολύ καλά, ρίχνουμε λίγο αλατάκι και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τις σκελίδες σκόρδου, τα ντοματίνια και λίγο μαϊντανό.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.
- Προσθέτουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες στη σάλτσα και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και μπόλικη φέτα.