Μελιτζάνες τηγανητές με σάλτσα

Μελιτζάνες με σάλτσα

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ 


Καλοκαίρι δεν γίνεται χωρίς μελιτζάνες τηγανητές με σάλτσα! 
Για μένα το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό


Υλικά

  • 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • Πιπέρι κατά βούληση
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • Λίγα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Λίγος φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Μπόλικη φέτα, για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια.
  2. Τις βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό και αλάτι για περίπου μισή ώρα.
  3. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά, ρίχνουμε λίγο αλατάκι και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
  5. Σε μία βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  6. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τις σκελίδες σκόρδου, τα ντοματίνια και λίγο μαϊντανό.
  7. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.
  8. Προσθέτουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες στη σάλτσα και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  9. Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και μπόλικη φέτα.

ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget