ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ
Υλικά
- 1 λίτρο μούστο
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
Για το τέλος:
- Καρύδια
- Σουσάμι
- Κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ με λίγο από τον μούστο, ανακατεύοντας καλά για να μην υπάρχουν σβώλοι.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τον υπόλοιπο μούστο και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
- Όταν η μουσταλευριά αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε τη μουσταλευριά σε μπολάκια ή πιάτα.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με καρύδια, σουσάμι και κανέλα.
Η μουσταλευριά μας είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση!
ΠΗΓΗ: Eleni Barla Morou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!