Μουσταλευριά

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ


Υλικά

  • 1 λίτρο μούστο
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι

Για το τέλος:
  • Καρύδια
  • Σουσάμι
  • Κανέλα


Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ με λίγο από τον μούστο, ανακατεύοντας καλά για να μην υπάρχουν σβώλοι.
  • Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τον υπόλοιπο μούστο και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
  • Όταν η μουσταλευριά αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε τη μουσταλευριά σε μπολάκια ή πιάτα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με καρύδια, σουσάμι και κανέλα.

Η μουσταλευριά μας είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση!

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

ΠΗΓΗ: Eleni Barla Morou


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget