Μπεκρή μεζέ

Χοιρινό Μπεκρή μεζέ

ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ


Ένα φανταστικό φαγάκι με υπέροχα υλικά , μοσχοβολιστό, σκέτο γλύκισμα!!!!!
Συνοδεύστε το με μια καλά παγωμένη μπυρίτσα και απολαύστε!!!


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε μεγάλους κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4-5 πιπεριές πράσινες (κέρατο), χοντροκομμένες
  • 2 φρέσκιες ντομάτες, κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 250 γρ ντοματοχυμό
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 300 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί
  • 2 κ.γ. γεμάτες πάπρικα γλυκιά ή μπούκοβο γλυκό
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τριμμένη φέτα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο καστανό χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τις χοντροκομμένες πιπεριές, την πάπρικα και το κύμινο.
  4. Ανακινούμε ελαφρώς την κατσαρόλα λίγο - λίγο κάθε φορά, προσέχοντας να μην διαλυθούν οι πιπεριές, και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακινούμε και πάλι και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Τέλος, προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, τον ντοματοχυμό, αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, προσθέτουμε λίγο νερό ίσα που να σκεπάσει το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο μέχρι να γίνει λουκουμάκι το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
  7. Μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένη φέτα προαιρετικά και να σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, ρυζάκι ή ακόμα και με μακαρόνια.

Δημιουργός συνταγής: Τζέλα Αντωνοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget