Μπισκότα αμυγδάλου

Μπισκοτάκια αμυγδάλου

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ


Υλικά:

  • 3 αυγά
  • 100 ml καλαμποκέλαιο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 3 βανίλιες
  • 3 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ ζάχαρη
  • 250 γρ. βούτυρο ή βιτάμ
  • 650 γρ. αλεύρι
  • Μισή χούφτα αμύγδαλα χοντροαλεσμένα για τη ζύμη
  • Μερικά αμύγδαλα για από πάνω


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
  4. Προσθέτουμε τα χοντροαλεσμένα αμύγδαλα στη ζύμη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπισκότα χρησιμοποιώντας κορνέ ή τα χέρια μας. Αν τα κάνετε με τα χέρια, ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι.
  6. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και προσθέτουμε μερικά αμύγδαλα από πάνω.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Μπισκοτάκια αμυγδάλου


ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget