Μπισκότα με Σοκολάτα και Φυστικοβούτυρο

Μπισκοτάκια με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ


Αυτά τα υπέροχα μπισκότα δεν είναι πολύ γλυκά και έχουν μια ωραία αλμυρή γεύση από τα θρυμματισμένα ψημένα φιστίκια.


Υλικά (για 36 μπισκότα)

Για τα μπισκότα
  • 10 κ.σ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. φυστικοβούτυρο απαλό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη (57g)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 + 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (196g)
  • 1/4 φλ. κορν φλάουρ (4 κουταλιές της σούπας)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Για το γλάσο:
  • 1 κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 3/4 φλ. ζάχαρη άχνη (86g) (και λίγη παραπάνω αν χρειαστεί)


Εκτέλεση

Για τα μπισκότα
  1. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες.
  2. Προσθέτουμε 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
  3. Ξύνουμε τα τοιχώματα του μπολ και ξαναχτυπάμε.
  4. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε απαλά σε χαμηλή ταχύτητα, ξύνοντας τα τοιχώματα με μια σπάτουλα αν χρειάζεται.
  5. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σε τρεις δόσεις στο μείγμα βουτύρου ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθεί.
  7. Αν η ζύμη μας φαίνεται σκληρή προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο. (αυτό εξαρτάται από με τη μάρκα του βουτύρου και του φυστικοβουτύρου).
  8. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  9. Κάνουμε μπαλάκια περίπου στο μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε απόσταση τουλάχιστον 5 εκ. μεταξύ τους. 
  10. Πιέζουμε απαλά κάθε μπαλάκι με ένα ποτήρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για 11 - 13 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες.
  11. Τραβάμε τη λαδόκολλα με τα μπισκότα σε μια σχάρα για να κρυώσουν.
  12. Συνεχίζουμε το ψήσιμο των μπισκότων τοποθετώντας νέο κομμάτι λαδόκολλας σε κρύο ταψί.
  13. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν τα γλασάρουμε.

Για το γλάσο:
  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, το γάλα και το φυστικοβούτυρο ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει λείο.
  2. Σβήνουμε τη φωτιά αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. 
  4. Το γλάσο μπορεί να φαίνεται κάπως λεπτό αλλά θα πήξει και θα σκληρύνει. 
  5. Αμέσως γλασάρουμε κάθε μπισκότο με περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα σοκολάτας. Πασπαλίζουμε κατ' ευθείαν κάθε μπισκότο με ψιλοκομμένα αλατισμένα φιστίκια πριν η σοκολάτα προλάβει να σφίξει. 
  6. Τοποθετούμε σε σχάρα και αφήνουμε το γλάσο να σκληρύνει πριν αποθηκεύσουμε τα μπισκότα.

** Ενώ γλασάρουμε τα μπισκότα κρατάμε το μπολ πάνω από το κατσαρολάκι με το ζεστό νερό του μπεν μαρί.

ΠΗΓΗ: savingdessert.com


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget