Μάφινς μπανάνα - κανέλα

Muffins μπανάνα-κανέλα

MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑ - ΚΑΝΕΛΑ

Υλικά
2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
2 αυγά
2/3 φλ. τσαγιού πολύ ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες (2 μικρές)
1 κ.γ. βανίλια
1 + 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα

Για την επικάλυψη
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
Λαδώνουμε μόνο τους πάτους από 12 κανονικά φορμάκια για μάφινς με ηλιέλαιο ή σπρέι μαγειρικής, ή τα στρώνουμε με χάρτινες θήκες.
Σε μεσαίο μπολ, χτυπάμε με σύρμα τα 2/3 φλ. ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά.
Προσθέτουμε τις μπανάνες και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια.
Ψήνουμε για 17 - 21 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα τοποθετήσουμε στο κέντρο.
Αφαιρούμε αμέσως τα μάφινς από το ταψί και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Σε μικρό μπολ, ανακατεύουμε το 1/4 φλ. ζάχαρη και την 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα.
Βουτάμε το πάνω μέρος των μάφινς στο λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια στο μείγμα κανέλας - ζάχαρης.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
*Σημείωση: Προσαρμόστε τη θερμοκρασία και το χρόνο ψησίματος σύμφωνα με το φούρνο σας.


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget