Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ


Υλικά:

  • 250 ml χυμό πορτοκάλι
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml σπορέλαιο
  • 50 ml κονιάκ
  • 5 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 1 κιλό
  • Σουσάμι για πασπάλισμα


Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε καλά τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
  2. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να είναι έτοιμη. Η ζύμη πρέπει να κολλάει ελαφρώς.
  4. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης περίπου 30 γρ. και τα πλάθουμε σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.
  5. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα.
  6. Πασπαλίζουμε τα κουλουράκια με σουσάμι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35 λεπτά.

ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget