Ντοματοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού

Ντοματοκεφτέδες

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υλικά:

  • 4-5 ώριμες σφιχτές ντομάτες
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 6-7 φρυγανιές τριμμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο λάδι (1 κ.σ.)
  • 2-3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.γ. λάδι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια. Τις στύβουμε ελαφρά και τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
  2. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Χτυπάμε το αυγό και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο λάδι (1 κ.σ.), τη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, μέχρι να δέσει το μείγμα.
  5. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά. Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τοποθετούμε τους ντοματοκεφτέδες σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ξύδι, τη μουστάρδα, τον άνηθο, το λάδι και το πιπέρι.

Σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες ζεστούς με τη σάλτσα γιαουρτιού.


ΠΗΓΗ: Κυριακή Νικολακοπούλου


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget