Παγωτό βανίλια με σπιτική σάλτσα φράουλα

Παγωτό βανίλια με σάλτσα φράουλα

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑ


Υλικά:

Για το παγωτό:

  • 600 γρ. σαντιγί
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • 2 βανίλιες
  • Μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σάλτσα φράουλα:

  • 1 κιλό φράουλες
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • Χυμός από ένα λεμόνι


Εκτέλεση:

Παγωτό:
  1. Χτυπάμε τη σαντιγί με τις βανίλιες μέχρι να γίνει αφράτη. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εβαπορέ, ανακατεύοντας καλά.
  2. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή ταψάκι, προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα φράουλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει.
  4. Όταν παγώσει καλά, το βγάζουμε για πέντε λεπτά πριν το σερβίρουμε για να μαλακώσει λίγο και να μπορούμε να φτιάξουμε όμορφες μπάλες.

Σάλτσα Φράουλα:
  1. Πλένουμε καλά τις φράουλες και γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και αλάτι. Τις αφήνουμε για μια ώρα για να φύγουν όλα τα μικρά ζωύφια.
  2. Ξεπλένουμε καλά τις φράουλες, καθαρίζουμε τα φύλλα τους και τις ζυγίζουμε.
  3. Για κάθε κιλό φράουλες, χρησιμοποιούμε 600 γρ. ζάχαρη.
  4. Βάζουμε μια στρώση φράουλες στην κατσαρόλα, προσθέτουμε ζάχαρη και συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  5. Αφήνουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη για μία ώρα και στη συνέχεια τις βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου μισή ώρα, ξαφρίζοντας συνεχώς.
  6. Η διαδικασία είναι ίδια με την μαρμελάδα απλά δεν αφήνουμε να πήξει πολύ.
  7. Στο μισό χρόνο, περνάμε το μείγμα με το μπλέντερ χειρός, αφήνοντας λίγα κομμάτια φράουλας μέσα.
  8. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Το λεμόνι είναι απαραίτητο για να μην ζαχαρώσει.
  9. Πλένουμε καλά τα βάζα με τα καπάκια. 
  10. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς στις αντιστάσεις, στρώνουμε στο ταψάκι μας μια πετσέτα και βάζουμε τα βάζα και τα καπάκια με το άνοιγμα προς τα πάνω για δέκα λεπτά. (Εγώ τα άφησα μέσα λίγο παραπάνω μέχρι να τελειώσω με την σάλτσα δεν έχει θέμα όση ώρα και να μείνουν.)
  11. Προσοχή θέλει γάντι ή μια πετσέτα για να μπορούμε να τα πιάσουμε!
  12. Γεμίζουμε τα ζεστά βάζα με την καυτή σάλτσα τυλίγοντάς τα με μια πετσέτα, σφίγγουμε καλά τα καπάκια και τα βάζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι.

Παγωτό βανίλια με σάλτσα φράουλαΠαγωτό βανίλια με σάλτσα φράουλα
Παγωτό βανίλια με σάλτσα φράουλαΠαγωτό βανίλια με σάλτσα φράουλαΠαγωτό βανίλια με σάλτσα φράουλα

ΠΗΓΗ: Ekaterini Tsiflaidou


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget