ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΩΤΑ ΤΥΡΑΚΙΑ
- 500 γρ. πένες
- 1 1/2 λίτρο ζεστό γάλα
- 150 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. αλεύρι
- 2 κρόκους αυγών
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Λίγο αλάτι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 300-400 γρ. διάφορα τυριά (γκούντα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, cheddar)
- Αλλαντικά της προτίμησής σας (γαλοπούλα καπνιστή, ζαμπόν)
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν.
- Σταδιακά προσθέτουμε το ζεστό γάλα στο οποίο έχουμε ρίξει την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, το αλάτι, το λευκό πιπέρι (αν χρησιμοποιούμε) και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας καλά.
- Σε ένα ταψί, απλώνουμε μια μικρή ποσότητα μπεσαμέλ, προσθέτουμε τις πένες, τα αλλαντικά σε διάφορα σημεία και ένα μέρος από τα τυριά.
- Καλύπτουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!