Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, πολύ ωραίο, εύκολο και μυρωδάτο!!!


Υλικά

  • 3 πολύ μεγάλα πορτοκάλια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • Λίγο χυμό λεμονιού


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα τρίβουμε ελαφρώς για να αφαιρέσουμε την πέτσα τους.
  2. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό να μαλακώσουν. 
  3. Την επόμενη μέρα, κόβουμε τα πορτοκάλια σε βαρκάκια, ρίχνουμε από πάνω τους ένα ποτήρι ζάχαρη και τα αφήνουμε για 24 ώρες.
  4. Την επόμενη μέρα, φτιάχνουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 3 ποτήρια νερό και το υπόλοιπο της ζάχαρης από το 1 κιλό (αφαιρώντας το ποτήρι που χρησιμοποιήσαμε την προηγούμενη μέρα). Προσθέτουμε και το ζουμάκι που έβγαλαν τα πορτοκάλια.
  5. Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει.
  6. Μόλις δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε τα πορτοκάλια στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε για λίγες ώρες.
  7. Ξαναβράζουμε το μείγμα μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι και, λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.
  8. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πριν το τοποθετήσουμε σε αποστειρωμένα βάζα.


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget