ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, πολύ ωραίο, εύκολο και μυρωδάτο!!!
Υλικά
- 3 πολύ μεγάλα πορτοκάλια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα τρίβουμε ελαφρώς για να αφαιρέσουμε την πέτσα τους.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό να μαλακώσουν.
- Την επόμενη μέρα, κόβουμε τα πορτοκάλια σε βαρκάκια, ρίχνουμε από πάνω τους ένα ποτήρι ζάχαρη και τα αφήνουμε για 24 ώρες.
- Την επόμενη μέρα, φτιάχνουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 3 ποτήρια νερό και το υπόλοιπο της ζάχαρης από το 1 κιλό (αφαιρώντας το ποτήρι που χρησιμοποιήσαμε την προηγούμενη μέρα). Προσθέτουμε και το ζουμάκι που έβγαλαν τα πορτοκάλια.
- Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει.
- Μόλις δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε τα πορτοκάλια στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε για λίγες ώρες.
- Ξαναβράζουμε το μείγμα μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι και, λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πριν το τοποθετήσουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!