Σπετσοφάι με λουκάνικο Τρικάλων

Σπετσοφάι

ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Επιτέλους καλοκαιράκι ευκαιρία για μεζεδάκια και παρέα!


Υλικά

  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 4 λουκάνικα Τρικάλων, κομμένα σε κομμάτια
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
  • 100 ml πουμαρό
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Λίγο αλάτι
  • Πιπέρι κατά βούληση
  • Λίγη ρίγανη
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • Λίγος φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Φρέσκο ψωμί, για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
  3. Ρίχνουμε ένα σφηνάκι ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τις πιπεριές (κόκκινες και πράσινη) και τα ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε το πουμαρό, τον πελτέ ντομάτας και τις τριμμένες ντομάτες.
  6. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
  7. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση.
  8. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
  9. Τέλος, προσθέτουμε λίγο φρέσκο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  10. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί για να βουτάμε στη νόστιμη σάλτσα.

ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget