Στριφτάρι με τυρί

Φουσκωτό στριφτάρι με τυρί

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙ ΜΕ ΤΥΡΙ


Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 2 νωπές μαγιές 50 γρ η 2 φακελάκια ξηρή
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 8 κ.σ ελαιόλαδο
  • 570 ml χλιαρό γάλα (2 ποτήρια και 1/4)

Για την γέμιση
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 500 γρ φέτα
  • ρίγανη
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • σουσάμι για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε στο αλεύρι το αλάτι, τη μαγιά την ζάχαρη, το λάδι και το χλιαρό γάλα.
  2. Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
  4. Πλάθουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα σε ορθογώνιο φύλλο.
  5. Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση.
  6. Βάζουμε γέμιση στην άκρη,κλείνουμε σε ρολό και το κάνουμε σαλιγκάρι.
  7. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μπαλάκια και τα βάζουμε γύρω από το πρώτο σαλιγκάρι.
  8. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  9. Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω.
...

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


ΠΗΓΗ: Dimitris Sipidias


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget