ΣΤΡΙΦΤΑΡΙ ΜΕ ΤΥΡΙ
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 2 νωπές μαγιές 50 γρ η 2 φακελάκια ξηρή
- 1 κ.γ αλάτι
- 8 κ.σ ελαιόλαδο
- 570 ml χλιαρό γάλα (2 ποτήρια και 1/4)
Για την γέμιση
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
- 200 γρ γιαούρτι
- 500 γρ φέτα
- ρίγανη
- 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε στο αλεύρι το αλάτι, τη μαγιά την ζάχαρη, το λάδι και το χλιαρό γάλα.
- Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε κι αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα σε ορθογώνιο φύλλο.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση.
- Βάζουμε γέμιση στην άκρη,κλείνουμε σε ρολό και το κάνουμε σαλιγκάρι.
- Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα μπαλάκια και τα βάζουμε γύρω από το πρώτο σαλιγκάρι.
- Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 175 C για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει πάνω κάτω.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
ΠΗΓΗ: Dimitris Sipidias
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!