Θράψαλα γεμιστά με λαχανικά και ρύζι, ψημένα στο φούρνο με πατάτες και γαρίδες

Θράψαλα γεμιστά

ΘΡΑΨΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ, ΨΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ


ΕΝΑ ΝΗΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΝΗΣΤΕΥΟΥΜΕ


Υλικά:

  • 3 μεγάλα θράψαλα, καθαρισμένα
  • Γαρίδες
  • Πατάτες κομμένες κυδωνάτες

Για τη γέμιση:
  • Μισό φλιτζάνι κίτρινο ρύζι
  • 2 κολοκυθάκια σε κύβους
  • 1 καρότο σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Άνηθος και μαϊντανός ψιλοκομμένοι
  • Χυμός ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι


Εκτέλεση:

  • Κόβουμε τα πλοκάμια των θράψαλων σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με τα υγρά που θα βγάλουν.
  • Προσθέτουμε λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο χυμό ντομάτας.
  • Βράζουμε τα υλικά της γέμισης μέχρι να μισομαλακώσουν.
  • Γεμίζουμε τα θράψαλα με το μείγμα και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
  • Βάζουμε τα γεμιστά θράψαλα σε ταψί. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με χυμό ντομάτας, λάδι και λίγο νερό.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μία ώρα.

Θράψαλα γεμιστά

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget