Τρουφάκια με μπισκότα και καρύδια

Τρουφάκια

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


Υλικά (για 54 κομμάτια):

  • 1,5 πλάκα Βιτάμ
  • 1,5 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 200 γρ. καρύδι
  • 3 σφηνάκια λικέρ (π.χ. ρόδι)
  • 5 κ.σ. κακάο σκόνη
  • 500 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • Λίγο τρίμμα καρύδι για από πάνω


Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε το Βιτάμ μαζί με το ζαχαρούχο και το κακάο σε μια κατσαρόλα.
  2. Διαλύουμε το μείγμα με σύρμα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  3. Σπάμε τα μπισκότα και τα καρύδια σε μικρά κομματάκια με τα χέρια.
  4. Προσθέτουμε το λικέρ στα μπισκότα και ανακατεύουμε με το λιωμένο μείγμα του κακάο.
  5. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι και πλάθουμε τρουφάκια.
  6. Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε λαδόκολλα.
  7. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με 3 κ.σ. ελαφρύ λάδι.
  8. Βουτάμε τα τρουφάκια στην κουβερτούρα και τα πασπαλίζουμε με τρίμμα καρυδιού πριν παγώσουν.
  9. Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget