ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
Υλικά (για 54 κομμάτια):
- 1,5 πλάκα Βιτάμ
- 1,5 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 200 γρ. καρύδι
- 3 σφηνάκια λικέρ (π.χ. ρόδι)
- 5 κ.σ. κακάο σκόνη
- 500 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- Λίγο τρίμμα καρύδι για από πάνω
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε το Βιτάμ μαζί με το ζαχαρούχο και το κακάο σε μια κατσαρόλα.
- Διαλύουμε το μείγμα με σύρμα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Σπάμε τα μπισκότα και τα καρύδια σε μικρά κομματάκια με τα χέρια.
- Προσθέτουμε το λικέρ στα μπισκότα και ανακατεύουμε με το λιωμένο μείγμα του κακάο.
- Ανακατεύουμε καλά με το χέρι και πλάθουμε τρουφάκια.
- Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε λαδόκολλα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με 3 κ.σ. ελαφρύ λάδι.
- Βουτάμε τα τρουφάκια στην κουβερτούρα και τα πασπαλίζουμε με τρίμμα καρυδιού πριν παγώσουν.
- Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!