Τυρόπιτα αφράτη με πιπεριές

Τυρόπιτα με πιπεριές

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Φτιάξτε την και καλέστε φίλους να την απολαύσετε παρέα με μπύρα ή κρασάκι!


Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (400 γρ.)
  • 400 γρ. φέτα
  • 250 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (π.χ. γραβιέρα, κασέρι, κ.λπ.)
  • Πιπεριές (προαιρετικά, κομμένες σε λωρίδες)
  • 1 κρέμα γάλακτος (200 γρ.)
  • 6 αυγά
  • 1 κουτί σόδα αναψυκτικό (330 ml)
  • Ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων


Εκτέλεση

  1. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας στον πάτο, λαδώνοντας κάθε φύλλο ενδιάμεσα. 
  2. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το λαδώνουμε. 
  3. Προσθέτουμε ένα μέρος από τα τριμμένα τυριά και τις πιπεριές.
  4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (φύλλο, λάδωμα, τυριά) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, κρατώντας 3 φύλλα κρούστας για το τελείωμα. 
  5. Στρώνουμε τα τελευταία 3 φύλλα από πάνω, λαδώνοντας ενδιάμεσα. 
  6. Χαράζουμε την τυρόπιτα σε κομμάτια. 
  7. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. 
  8. Ρίχνουμε τη σόδα και ανακατεύουμε καλά. 
  9. Περιχύνουμε την τυρόπιτα με το μίγμα αυγών, κρέμας γάλακτος και σόδας. 
  10. Αφήνουμε την τυρόπιτα στο ψυγείο για 2 ώρες. 
  11. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C με αέρα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.

Τυρόπιτα με πιπεριέςΤυρόπιτα με πιπεριές

Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget