Τυρόπιτα με κρέμα και φύλλο κρούστας

Τυρόπιτα με κρέμα

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Σπιτική τυρόπιτα με κρέμα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!!!

Υλικά
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
  • 1/4 φέτα
  • 1/4 γραβιέρα
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • αλάτι / πιπέρι
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Χυλός

  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • Λίγο νερό ώστε να έχουμε έναν αραιούτσικο χυλό
(το χυλό αυτό χρησιμοποιήστε τον σε όλες τις πίτες γιατί τις κάνει πιο τραγανές)

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  2. Αμέσως μετά προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη φέτα (τριμμένες), λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στρώνουμε τα φύλλα κρούστας σε ένα ταψί, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και κρατάμε 4 φύλλα για το τέλος.
  4. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα, τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα πάνω, χαράζουμε και ρίχνουμε από τον χυλό που φτιάξαμε στις χαρακιές της πίτας.
  5. Ραντίζουμε την πίτα με νερό με το χέρι και ψήνουμε στους 180°C σε αερόθερμο φούρνο για 45-50 λεπτά.

Τυρόπιτα με κρέμα

ΠΗΓΗ: ‎Ολγα Κασσου‎


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget