ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Σπιτική τυρόπιτα με κρέμα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!!!Υλικά
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
- 1/4 φέτα
- 1/4 γραβιέρα
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- αλάτι / πιπέρι
- 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Χυλός
- 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
- Λίγο νερό ώστε να έχουμε έναν αραιούτσικο χυλό
(το χυλό αυτό χρησιμοποιήστε τον σε όλες τις πίτες γιατί τις κάνει πιο τραγανές)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη φέτα (τριμμένες), λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
- Στρώνουμε τα φύλλα κρούστας σε ένα ταψί, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και κρατάμε 4 φύλλα για το τέλος.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα, τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα πάνω, χαράζουμε και ρίχνουμε από τον χυλό που φτιάξαμε στις χαρακιές της πίτας.
- Ραντίζουμε την πίτα με νερό με το χέρι και ψήνουμε στους 180°C σε αερόθερμο φούρνο για 45-50 λεπτά.