Τυρόπιτα με κρέμα σιμιγδαλιού

Τυρόπιτα με κρέμα

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΟΥ


Γίνεται εξίσου νόστιμη με ό,τι φύλλο επιθυμεί ο καθένας, είτε με έτοιμο φύλλο για πίτες, είτε σφολιάτα, είτε με σπιτικό φύλλο. Εγώ την κάνω με δικό μου σπιτικό φύλλο.



Υλικά 

Για το φύλλο
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 1 μικρό ποτηράκι κρασιού λάδι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Περίπου 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

Για τη γέμιση
  • 3 αυγά
  • 1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1/2 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. φέτα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι (αν χρειάζεται, λόγω φέτας)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τα αυγά με το σύρμα.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στα αυγά με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει καλά η κρέμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει εντελώς. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο.
  5. Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη με το χέρι, πιπέρι και, αν χρειάζεται, αλάτι.
  6. Αν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα ή έτοιμο φύλλο, χτυπάμε ένα αυγό με λίγες σταγόνες νερό και αλείφουμε με ένα πινέλο.
  7. Αν χρησιμοποιήσουμε σπιτικό φύλλο, βάζουμε μόνο λάδι, χαράζουμε την πίτα, τη βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 190°C για περίπου μία ώρα (ανάλογα με τον φούρνο).

Η τυρόπιτα θα γίνει σαν μπουγάτσα με τυρί. Πολύ νόστιμη!

Τυρόπιτα με κρέμα

ΠΗΓΗ: Sunday Lous


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget