Τυρόπιτα Περέκ - Ποντιακή Πίτα στο Τηγάνι

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΕΡΕΚ - ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΕΡΕΚ - ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ


Υλικά

  • 6 Φύλλα περέκ
  • 300 γρ μυζήθρα
  • 300 γρ φέτα
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο βούτυρο λιωμένο η αραβοσιτέλαιο για το άλειμμά


Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κάθε φύλλο,σε ταψί με νερό 1-2 λεπτά να μαλακώσει.
  • Το σπάμε και το βάζουμε σε βουτυρωμένο τηγάνι,σε χαμηλή με μέτρια φωτιά.
  • Ανάμεσα σε κάθε φύλλο,πασπαλίζουμε μυζήθρα,φέτα και ρίγανη.
  • Στρώνουμε από πάνω,το άλλο βρεγμένο φύλλο και λαδώνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο η αραβοσιτέλαιο.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα 6 φύλλα.
  • Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε να πάρει χρώμα από κάτω.
  • Γυρνάμε σε ένα πιάτο και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοψηθεί.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΕΡΕΚ - ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΕΡΕΚ - ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΕΡΕΚ - ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Δημιουργός συνταγής: Dimitris Sipidias

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget