ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Υλικά
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 φλυτζάνα τριμμένο τυρί ρεγκάτο
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- Αλεύρι περίπου 300 γρ.
- Φέτα (όσο θέλουμε)
- Τυρί Φιλαδέλφεια (όσο θέλουμε)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.
- Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Προσοχή να μην προσθέσουμε όλο το αλεύρι μεμιάς.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη.
- Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού τη φέτα και το τυρί Φιλαδέλφεια.
- Κλείνουμε τα κομμάτια ζύμης ώστε να σχηματίσουμε μικρά τυροπιτάκια, πιέζοντας καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά από όλες τις πλευρές.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου