Τυροπιτάκια με φέτα και Φιλαδέλφεια στο τηγάνι

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ


Ιδανικά για να τα απολαύσουμε με την μπυρίτσα μας!


Υλικά

  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 φλυτζάνα τριμμένο τυρί ρεγκάτο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • Αλεύρι περίπου 300 γρ.
  • Φέτα (όσο θέλουμε)
  • Τυρί Φιλαδέλφεια (όσο θέλουμε)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Προσοχή να μην προσθέσουμε όλο το αλεύρι μεμιάς.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη.
  5. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού τη φέτα και το τυρί Φιλαδέλφεια.
  6. Κλείνουμε τα κομμάτια ζύμης ώστε να σχηματίσουμε μικρά τυροπιτάκια, πιέζοντας καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα.
  7. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά.
  8. Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά από όλες τις πλευρές.
  9. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.

Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget