Βάφλες

ΒΑΦΛΕΣ

ΒΑΦΛΕΣ


Υλικά

  • 2 μέτρια αυγά
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 480 ml γάλα
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  4. Σιγά σιγά προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στο μείγμα των υγρών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό.
  5. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
  6. Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και την αλείφουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο για να μην κολλήσουν οι βάφλες.
  7. Ρίχνουμε μια ποσότητα χυλού στη βαφλιέρα και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Σερβίρουμε τις βάφλες ζεστές με Μερέντα, μπισκότο τριμμένο Oreo, μπανάνα, πουράκια και σιρόπι σοκολάτας.


Δημιουργός συνταγής: Μαρία Μανιουδάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget