ΒΑΦΛΕΣ
Υλικά
- 2 μέτρια αυγά
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 480 ml γάλα
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στο μείγμα των υγρών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και την αλείφουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο για να μην κολλήσουν οι βάφλες.
- Ρίχνουμε μια ποσότητα χυλού στη βαφλιέρα και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Δημιουργός συνταγής: Μαρία Μανιουδάκη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!