ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Αυτή είναι η πιο τέλεια συνταγή για ζουμερή και εύκολη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι που θα κλέψει την παράσταση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς !!!Υλικά:
(Το ποτήρι 200ml)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα.
6 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
550 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το σπορέλαιο και το χυμό εναλλάξ, τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα.
Ο χυμός μπορεί να αντικατασταθεί με γάλα και το αλεύρι να μειωθεί σε 500 γραμμάρια.
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο κονιάκ ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί (30x27 εκατοστά) κάτω και πλάγια και το στρώνουμε με λαδόκολλα.
Ρίχνουμε το μείγμα και το φλουρί και το ψήνουμε για 50 λεπτά με τον φούρνο αναμμένο και 10 λεπτά με τον φούρνο σβηστό. Ελέγχουμε αν ψήθηκε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι.Ο χυμός μπορεί να αντικατασταθεί με γάλα και το αλεύρι να μειωθεί σε 500 γραμμάρια.
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο κονιάκ ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας.