Χαλβάς Πολίτικος

Χαλβάς σιμιγδαλένιος Πολίτικος

ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ


Η γεύση του και το άρωμά του είναι το κάτι άλλο!


Υλικά

  • 1 κούπα βούτυρο (εγώ βάζω μισό Βιτάμ - μισό βούτυρο γάλακτος)
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1/2 κούπας καρύδι χοντροτριμμένο
  • 1 κούπα σταφίδες ξανθές
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το σιρόπι:
  • 4 - 4 /12 κούπας νερό
  • 2 1/2 - 3 κούπας ζάχαρη ( ανάλογα πόσο γλυκό τον θέλουμε)
  • 1 ξύλο κανέλας
  • λίγα γαρίφαλα
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι


Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε το σιρόπι: Διαλύουμε τη ζάχαρη με το νερό, ρίχνουμε και τα μυρωδικά και βράζουμε για 5'.
  2. Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει και καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς, να ροδίσει ανάλογα με το γούστο μας. Άλλοι προτιμούν το χαλβά λιγότερο και άλλοι περισσότερο καβουρντισμένο. Όσο περισσότερο καβουρντίζεται το σιμιγδάλι τόσο πιο βαρύς γίνεται ο χαλβάς. 
  3. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το γιαούρτι, τα καρύδια, το ξύσμα απ' το πορτοκάλι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. 
  4. Αδειάζουμε με προσοχή το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ώσπου να φουσκώσει το σιμιγδάλι και ν' απορροφήσει όλο το νερό. 
  5. Κατεβάζουμε απ' την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κι ύστερα με το καπάκι της κι αφήνουμε το χαλβά να σταθεί 10' - 15'. 
  6. Τον βάζουμε στην φόρμα, τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι και έτοιμος.
Μοσχοβολά όλο το σπίτι όποτε τον φτιάχνω!!

ΠΗΓΗ: Λένα Χριστοπούλου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget