ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρι νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 κουτ γλυκού κανέλα
- Καρύδια και κανέλα για διακόσμηση
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό , τη ζάχαρη , την κανέλα, το ξυλάκια κανέλας και φτιάχνουμε το σιρόπι . Βράζουμε για 3 λεπτά.
- Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε καλά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Όταν το σιμιγδάλι είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε σιγά ,σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς,μέχρι ο χαλβάς μας να είναι έτοιμος.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και όταν κρυώσει λίγο ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με κανέλα και καρύδια
Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!