Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Χαλβάς

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ



Υλικά

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρι νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ γλυκού κανέλα
  • Καρύδια και κανέλα για διακόσμηση


Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό , τη ζάχαρη , την κανέλα, το ξυλάκια κανέλας και φτιάχνουμε το σιρόπι . Βράζουμε για 3 λεπτά.
  2. Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε καλά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  3. Όταν το σιμιγδάλι είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε σιγά ,σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε.
  4. Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς,μέχρι ο χαλβάς μας να είναι έτοιμος.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και όταν κρυώσει λίγο ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με κανέλα και καρύδια

ΧαλβάςΧαλβάς

Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget