ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
- Λάδι για σοτάρισμα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια
- Λευκό κρασί
- 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
- 5 κόκκοι μπαχάρι
- Λίγο μπούκοβο
- 1 φύλλο δάφνης
- Χυμός από μισό πορτοκάλι
- Λίγο νερό
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, σοτάρουμε το χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε τα καρότα, το ξύδι μπαλσάμικο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τους κόκκους μπαχάρι, το μπούκοβο, το φύλλο δάφνης και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Όταν το κρέας είναι έτοιμο, διαλύουμε το κορν φλάουρ με τον χυμό λεμονιού και λίγο ζουμί από το χοιρινό. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Φτιάχνουμε το πιλάφι χρησιμοποιώντας το ζουμί από το χοιρινό.
ΠΗΓΗ: Ανδριάνα Μεϊντανά
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!