Χοιρινό κατσαρόλας με πιλάφι και τέλεια βελούδινη σάλτσα

Χοιρινό κατσαρόλας με ρύζι

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ


Πραγματικά πεντανόστιμο!


Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Λάδι για σοτάρισμα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • Λευκό κρασί
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • 5 κόκκοι μπαχάρι
  • Λίγο μπούκοβο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Χυμός από μισό πορτοκάλι
  • Λίγο νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • Χυμός από μισό λεμόνι


Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, σοτάρουμε το χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  2. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  3. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε τα καρότα, το ξύδι μπαλσάμικο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τους κόκκους μπαχάρι, το μπούκοβο, το φύλλο δάφνης και τον χυμό πορτοκαλιού.
  4. Προσθέτουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  5. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, διαλύουμε το κορν φλάουρ με τον χυμό λεμονιού και λίγο ζουμί από το χοιρινό. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Φτιάχνουμε το πιλάφι χρησιμοποιώντας το ζουμί από το χοιρινό.

ΠΗΓΗ: Ανδριάνα Μεϊντανά


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget