ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
Υλικά:
Για το φύλλο:
- 700 γρ. αλεύρι
- 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.γλ. αλάτι
- Περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό χόρτα (σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα, καυκαλήθρες)
- 2 πράσα (το άσπρο μέρος)
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- Μισό ματσάκι άνηθο
- Μαϊντανό
- Πιπέρι
- 600 γρ. φέτα
- Αλάτι (αν χρειάζεται)
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας τραχανά
- Λάδι για το σοτάρισμα
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε ελαφρώς όλα τα χορταρικά με λίγο λάδι ίσα να μαραθούν.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αυγά και τη φέτα.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τη φέτα.
- Για το φύλλο, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι, το ξίδι και το λάδι. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε οκτώ μπαλάκια. Τα βουτυρώνουμε ανά τέσσερα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
- Ανοίγουμε δύο φύλλα (κάθε φύλλο από τέσσερα μπαλάκια) ένα για κάτω και ένα για πάνω από τη γέμιση.
- Απλώνουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Την περνάμε με λαδάκι, τη χαράζουμε και τη βρέχουμε με λίγο νερό.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 190°C για περίπου μία ώρα (ανάλογα με τον φούρνο).
ΠΗΓΗ: Sunday Lous
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!