Χορτόπιτα με φέτα

Χορτόπιτα

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ


Υλικά:

Για το φύλλο:
  • 700 γρ. αλεύρι
  • 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • Περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό χόρτα (σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα, καυκαλήθρες)
  • 2 πράσα (το άσπρο μέρος)
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • Μαϊντανό
  • Πιπέρι
  • 600 γρ. φέτα
  • Αλάτι (αν χρειάζεται)
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας τραχανά
  • Λάδι για το σοτάρισμα


Εκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε ελαφρώς όλα τα χορταρικά με λίγο λάδι ίσα να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα αυγά και τη φέτα.
  3. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τη φέτα.
  4. Για το φύλλο, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι, το ξίδι και το λάδι. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε οκτώ μπαλάκια. Τα βουτυρώνουμε ανά τέσσερα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
  6. Ανοίγουμε δύο φύλλα (κάθε φύλλο από τέσσερα μπαλάκια) ένα για κάτω και ένα για πάνω από τη γέμιση.
  7. Απλώνουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
  8. Την περνάμε με λαδάκι, τη χαράζουμε και τη βρέχουμε με λίγο νερό.
  9. Ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 190°C για περίπου μία ώρα (ανάλογα με τον φούρνο).


ΠΗΓΗ: Sunday Lous


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget