Ζαμπονοτυρόπιτα

Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ


Έκανα μια ωραία Ζαμπονοτυρόπιτα όλο νοστιμιά για το καφεδάκι μας και ότι θέλει ο καθένας!!


Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα του νες καφέ γάλα
  • 1 κούπα του νες καφέ γιαούρτι στραγγιστό
  • Μισή κούπα νερό
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 350 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • Τυρί γκούντα τριμμένο
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά για το πυρέξ


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλεύρι. 
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε ροδέλες και τα χωρίζουμε σε τρία μέρη.
  4. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  5. Στρώνουμε το πρώτο μέρος των φύλλων στο πυρέξ και ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας από το ρευστό μείγμα.
  6. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί γκούντα και ψιλοκομμένο ζαμπόν.
  7. Στρώνουμε το δεύτερο μέρος των φύλλων και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία: 2 κουταλιές σούπας από το ρευστό μείγμα, τριμμένο τυρί και ζαμπόν.
  8. Στρώνουμε το τρίτο και τελευταίο μέρος των φύλλων, καλύπτοντας με το υπόλοιπο ρευστό μείγμα.
  9. Αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
  10. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου (στις αντιστάσεις) και ψήνουμε την πίτα μέχρι να ροδίσει, περίπου 45-50 λεπτά.
  11. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ
Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ
Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέΖαμπονοτυρόπιτα σουφλέ

Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget