ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ
Ένα παραδοσιακό και πλούσιο σε γεύση πιάτο, ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και επίσημα γεύματα. Το αγριογούρουνο, μαριναρισμένο σε κόκκινο κρασί και αρωματικά μπαχαρικά, συνδυάζεται άψογα με τα γλυκά κρεμμυδάκια και τη σάλτσα ντομάτας.
Υλικά:
- 1 κιλό αγριογούρουνο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ξύλο κανέλας
- Μπαχάρι σε κόκκους
- 1 κρεμμύδι, ολόκληρο
- 500 γρ. μικρά κρεμμυδάκια, καθαρισμένα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Λίγο ζωμό από το βρασμένο κρέας
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το ξύλο κανέλας και το μπαχάρι.
- Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
- Το πρωί, αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα (την οποία την κρατάμε) και το τοποθετούμε στη χύτρα ταχύτητας.
- Προσθέτουμε το ολόκληρο κρεμμύδι, καλύπτουμε με νερό και βράζουμε για 45 λεπτά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μικρά κρεμμυδάκια μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε το βρασμένο κρέας στην κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη μαρινάδα, το ξύδι μπαλσάμικο, το μέλι, τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, την πάπρικα και λίγο ζωμό από το βρασμένο κρέας.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Δημιουργός συνταγής: Roula Tsatsou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!