Αλμυρή Τάρτα με Ζαμπόν

Νόστιμη Τάρτα με Ζαμπόν και Τυριά

ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ


Αυτή η αλμυρή τάρτα με ζαμπόν είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Εύκολη στην προετοιμασία, γεμάτη γεύσεις και αρώματα, θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή ακόμα και σαν σνακ.


Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη κουρού 
  • 50 γρ. μοτσαρέλα 
  • 50 γρ. τριμμένο τυρί 
  • 150 γρ. φέτα 
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 3 αυγά 
  • Μαύρο πιπέρι, κατά βούληση 
  • 150 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν 
  • Πολύ λίγο αλάτι 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  2. Προσθέτουμε τη φέτα, τη μοτσαρέλα, το ζαμπόν, το αλάτι και το πιπέρι στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά. 
  3. Απλώνουμε το φύλλο ζύμης κουρού σε ένα ταψάκι και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. 
  4. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και των τυριών πάνω από τη ζύμη και απλώνουμε ομοιόμορφα. 
  5. Πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί από πάνω. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι η τάρτα να ροδίσει και να δέσει το μείγμα. 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget