ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
Αυτή η αλμυρή τάρτα με ζαμπόν είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Εύκολη στην προετοιμασία, γεμάτη γεύσεις και αρώματα, θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή ακόμα και σαν σνακ.
Υλικά
- 1 φύλλο ζύμη κουρού
- 50 γρ. μοτσαρέλα
- 50 γρ. τριμμένο τυρί
- 150 γρ. φέτα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- Μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
- 150 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
- Πολύ λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τη φέτα, τη μοτσαρέλα, το ζαμπόν, το αλάτι και το πιπέρι στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το φύλλο ζύμης κουρού σε ένα ταψάκι και το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και των τυριών πάνω από τη ζύμη και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι η τάρτα να ροδίσει και να δέσει το μείγμα.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!