Αλμυρό Κέικ

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ


Ένα απίθανο κέικ, μυρωδάτο και αγαπημένο!


Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι για κέικ
  • 3 - 4 αυγά
  • 400 γρ. διάφορα τυριά (τριμμένα ή σε μικρά κομμάτια)
  • 3/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 7 φέτες ζαμπόν, κομμένες σε κυβάκια
  • 2 - 3 φέτες μπέικον
  • 4 - 5 ελιές, ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το ροδίζουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το κοσκινισμένο αλεύρι και στη συνέχεια τα τυριά, το μπέικον, το ζαμπόν, την πιπεριά και τις ελιές.
  5. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με ένα κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσοχή, η ζύμη πρέπει να στέκεται στο κουτάλι και να μην τρέχει.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  7. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει καλά και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν την βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ.

Απολαύστε το λαχταριστό και αφράτο αλμυρό κέικ με την οικογένεια και τους φίλους σας!


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget