Αρακάς λεμονάτος με Αγκινάρες, Πατάτες και Καρότα Baby

Λεμονάτος Αρακάς με Αγκινάρες και Καρότα Baby

ΑΡΑΚΑΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ BABY


Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο για το μεσημεριανό ή το βραδινό τραπέζι. 
Γεμάτο γεύση και αρώματα, είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή.


Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 
  • 1 συσκευασία αρακά με καρότο 
  • 1 συσκευασία αγκινάρες 
  • 1 ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο 
  • Χυμός από 2 ή 3 λεμόνια 
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι και πιπέρι 


Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. 
  3. Προσθέτουμε τον αρακά με τα καρότα και τις αγκινάρες. Σωτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. 
  4. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνιθο και ανακατεύουμε καλά. 
  5. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. 
  6. Αν επιθυμούμε πιο πηχτή σάλτσα, αραιώνουμε μια κουταλιά αλεύρι σε λίγο νερό και την προσθέτουμε στο φαγητό, ανακατεύοντας καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
  7. Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε. 


ΠΗΓΗ: Matia Alvanou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget