Αρνάκι Κλέφτικο

Παραδοσιακό ελληνικό πιάτο εύκολο στην προετοιμασία όπου το αρνάκι ψήνεται αργά και γίνεται τρυφερό και ζουμερό!

ΑΡΝΑΚΙ ΚΛΕΦΤΙΚΟ


Παραδοσιακό ελληνικό πιάτο εύκολο στην προετοιμασία όπου το αρνάκι ψήνεται αργά και γίνεται τρυφερό και ζουμερό!


Υλικά

  • 1 κιλό αρνάκι (μπούτι ή ώμο), κομμένο σε μερίδες
  • 4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες, τα καρότα και την πιπεριά Φλωρίνης με τη μουστάρδα, το μέλι, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε το αρνάκι και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά με τη μαρινάδα.
  4. Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και τοποθετούμε το μείγμα στο κέντρο.
  5. Προσθέτουμε τη φέτα πάνω από τα υλικά.
  6. Τυλίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα, φροντίζοντας να είναι καλά κλεισμένη ώστε να μην διαφεύγουν τα υγρά κατά το ψήσιμο.
  7. Τοποθετούμε το πακέτο σε ένα ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2,5-3 ώρες.
  8. Όταν το αρνάκι είναι τρυφερό και τα λαχανικά έχουν ψηθεί, ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και αφήνουμε να πάρει χρώμα για περίπου 10-15 λεπτά στους 200°C.


ΠΗΓΗ: Αγγελική Σκόνη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget