
ΑΡΝΑΚΙ ΚΛΕΦΤΙΚΟ
Παραδοσιακό ελληνικό πιάτο εύκολο στην προετοιμασία όπου το αρνάκι ψήνεται αργά και γίνεται τρυφερό και ζουμερό!
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι (μπούτι ή ώμο), κομμένο σε μερίδες
- 4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο
- Αλάτι και πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες, τα καρότα και την πιπεριά Φλωρίνης με τη μουστάρδα, το μέλι, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το αρνάκι και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά με τη μαρινάδα.
- Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και τοποθετούμε το μείγμα στο κέντρο.
- Προσθέτουμε τη φέτα πάνω από τα υλικά.
- Τυλίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα, φροντίζοντας να είναι καλά κλεισμένη ώστε να μην διαφεύγουν τα υγρά κατά το ψήσιμο.
- Τοποθετούμε το πακέτο σε ένα ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2,5-3 ώρες.
- Όταν το αρνάκι είναι τρυφερό και τα λαχανικά έχουν ψηθεί, ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και αφήνουμε να πάρει χρώμα για περίπου 10-15 λεπτά στους 200°C.
Δημιουργός συνταγής: Αγγελική Σκόνη
