Αρνάκι Λεμονάτο στο φούρνο



ΑΡΝΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Ένα κλασικό ελληνικό πιάτο ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και γιορτινές περιστάσεις.


Υλικά:

  • Αρνάκι
  • Αλάτι 
  • Μαύρο πιπέρι 
  • Λίγη γλυκιά πάπρικα 
  • 1 ποτήρι νερό 
  • Χυμός από 2 λεμόνια 


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. 
  2. Τοποθετούμε το αρνάκι σε ένα ταψί και το αλατοπιπερώνουμε καλά. 
  3. Προσθέτουμε λίγη γλυκιά πάπρικα για επιπλέον γεύση. 
  4. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό στο ταψί και σκεπάζουμε το κρέας με λαδόκολλα. 
  5. Ψήνουμε το αρνάκι για μία ώρα. 
  6. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, γυρίζουμε το αρνάκι και το σκεπάζουμε ξανά με τη λαδόκολλα. Ψήνουμε για άλλη μία ώρα. 
  7. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, γυρίζουμε το αρνάκι και το αφήνουμε να ψηθεί χωρίς κάλυμμα για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. 
  8. Στο τέλος του ψησίματος, ρίχνουμε τον χυμό από δύο λεμόνια πάνω στο αρνάκι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να απορροφήσει τα αρώματα. 


ΠΗΓΗ: Ευγενια Ζακκα 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget