Αρνάκι Μπούτι στη Λαδόκολλα

Ζουμερό Αρνάκι Μπούτι στη Λαδόκολλα

ΑΡΝΑΚΙ ΜΠΟΥΤΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ


Αυτό το αρνάκι μπούτι στη λαδόκολλα είναι μια εξαιρετική συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά για να δημιουργήσει ένα πιάτο με πλούσιες γεύσεις και αρώματα. Το κρέας γίνεται ζουμερό και τρυφερό, ενώ τα αρωματικά βότανα και το σκόρδο του δίνουν μια ξεχωριστή γεύση.


Υλικά

  • 1 μπούτι αρνίσιο
  • Αλάτι, κατά βούληση 
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος 
  • Σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες 
  • Ελαιόλαδο 
  • Χυμός λεμονιού 
  • Φρέσκο θυμάρι 
  • Πιπέρι, κατά βούληση 


Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε καλά το μπούτι του αρνιού, αφαιρούμε λίγο από το λίπος και αλατίζουμε ομοιόμορφα. 
  2. Ψιλοκόβουμε φρέσκο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τις σκελίδες σκόρδου. 
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μαϊντανό και λίγο πιπέρι για να φτιάξουμε τη μαρινάδα. 
  4. Κάνουμε μικρές τρύπες στο μπούτι του αρνιού και τοποθετούμε μέσα τις σκελίδες σκόρδου. 
  5. Ρίχνουμε τη μαρινάδα από πάνω και προσθέτουμε φρέσκο θυμάρι. 
  6. Τυλίγουμε καλά το μπούτι αρνιού σε λαδόκολλα και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα. 
  8. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει το κρέας.

Ζουμερό Αρνάκι Μπούτι στη ΛαδόκολλαΖουμερό Αρνάκι Μπούτι στη ΛαδόκολλαΖουμερό Αρνάκι Μπούτι στη Λαδόκολλα

ΠΗΓΗ: Panagiota Kiriakou


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget