ΑΤΟΜΙΚΑ ΛΕΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Υλικά
- 55 γρμ. βούτυρο
- 250 γρμ. γάλα
- 50 γρμ. φρέσκια μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 430 γρμ. αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι Μύλοι Αγ. Γεωργίου)
- 1 αυγό για άλειμμα ή γάλα
- σουσάμι και γλυκάνισο για πασπάλισμα.
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε το βούτυρο ( η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 40-50 βαθμούς) ρίχνουμε την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και το δουλεύουμε καλά. Αν χρειασθεί ρίχνουμε 1 κουταλιά αλεύρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή.
- Ρίχνουμε λίγο αλεύρι σ'ένα μπολ τοποθετούμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
- Την βγάζουμε απο το μπολ όταν είναι έτοιμη και πλάθουμε μικρά στρογγυλά ψωμάκια. Επειδή θα κολλάει ελαφρά καθε τόσο βουτάμε τα χέρια μας στο αλεύρι και τα πλάθουμε.
- Τα αφήνουμε πάλι για λίγο να ξανανέβουν τα αλείφουμε με αυγό ( το γάλα νομίζω είναι καλύτερο ) πασπαλίζουμε με σουσάμι και γλυκάνισο και τα ψήνουμε στους 220' για 20'
- Μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με παπαρουνόσπορο, μαύρο σουσάμι, ηλιόσπορους ή ότι άλλο θέλουμε.
Δημιουργός συνταγής: Areti Vardaka
Ακολουθήστε μας στο Google News!