Ατομικά λευκά Ψωμάκια για σάντουιτς

ΑΤΟΜΙΚΑ ΛΕΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

ΑΤΟΜΙΚΑ ΛΕΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ


Υλικά

  • 55 γρμ. βούτυρο
  • 250 γρμ. γάλα
  • 50 γρμ. φρέσκια μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 430 γρμ. αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι Μύλοι Αγ. Γεωργίου)
  • 1 αυγό για άλειμμα ή γάλα
  • σουσάμι και γλυκάνισο για πασπάλισμα.


Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, ρίχνουμε το βούτυρο ( η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 40-50 βαθμούς) ρίχνουμε την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. 
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και το δουλεύουμε καλά. Αν χρειασθεί ρίχνουμε 1 κουταλιά αλεύρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή.
  4. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι σ'ένα μπολ τοποθετούμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
  5. Την βγάζουμε απο το μπολ όταν είναι έτοιμη και πλάθουμε μικρά στρογγυλά ψωμάκια. Επειδή θα κολλάει ελαφρά καθε τόσο βουτάμε τα χέρια μας στο αλεύρι και τα πλάθουμε. 
  6. Τα αφήνουμε πάλι για λίγο να ξανανέβουν τα αλείφουμε με αυγό ( το γάλα νομίζω είναι καλύτερο ) πασπαλίζουμε με σουσάμι και γλυκάνισο και τα ψήνουμε στους 220' για 20'
  7. Μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με παπαρουνόσπορο, μαύρο σουσάμι, ηλιόσπορους ή ότι άλλο θέλουμε.


ΠΗΓΗ: Areti Vardaka

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget