Ατομικά Μπουγατσάκια

Μπουγατσάκια

ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ


Τη συνταγή γι' αυτά τα μπουγατσάκια δεν την αλλάζω με καμία!


Υλικά (για 12 μπουγατσάκια)

  • 500 ml γάλα
  • 2 βανίλιες
  • Μισό ποτήρι ζάχαρη
  • Μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά για το σερβίρισμα)


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το γάλα, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
  2. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και να εμφανιστούν φουσκάλες βρασμού.
  3. Προσθέτουμε την κουταλιά βούτυρο στην κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως.
  4. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ατομικές φόρμες για κέικ.
  5. Βάζουμε από μία ή δύο κουταλιές της σούπας κρέμα σε κάθε φορμάκι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα μπουγατσάκια.

ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget