ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΖΥΜΗ
Υλικά (για 16 ατομικές τυρόπιτες)
- 200 γρ. γάλα φρέσκο
- 200 γρ. γιαούρτι
- 50 γρ. ηλιέλαιο
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο (εγώ έβαλα Βιτάμ)
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 750 γρ. αλεύρι γοχ.
- 15 γρ.μπέικιν πάουντερ
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
- Για γέμιση μπορούμε να βάλουμε τρίμμα φέτας (400 γρ. περίπου) ή ό,τι άλλο θέλουμε (Γραβιέρα, ζαμπόν κλπ…)
- 1 αυγό αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα
- Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και το λιωμένο βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη γραβιέρα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε σε μια εύπλαστη ζύμη.
- Την τοποθετούμε για περίπου ένα τέταρτο στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια παίρνουμε κομμάτια ζύμης (εγώ πήρα κομμάτια των 100 γρ.), τα πλάθουμε στρογγυλά πιτάκια, βάζουμε τρίμμα φέτας και τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
- Αλείφουμε τις πίτες με 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 35' περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!
ΠΗΓΗ: Λένα Χριστοπούλου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!