Banana Pudding

Η καλύτερη κρέμα μπανάνας!!

BANANA PUDDING


Η καλύτερη κρέμα μπανάνας!!


Υλικά (για 6 ατομικά μπολ)

Για την κρέμα:
  • 3 μπανάνες ώριμες
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 90 γρ. Ζάχαρη
  • 4 1/2 κ.σ. Κόρν φλάουρ
  • 670 ml Γάλα
  • 1 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Για το στήσιμο:
  • 200 γρ. Μπισκότα (digestive ή πτι μπερ)
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
  • 1 Μπανάνα

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και τα χτυπάμε καλά να γίνουν ένα μείγμα.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε συνέχεια το μείγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  4. Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπόλ και καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη.
  5. Βάζουμε το μπόλ στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες.

Στήσιμο:
  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και κάνουμε σαντιγί.
  2. Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
  3. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα σύρμα.
  4. Παίρνουμε τα μπολάκια όπου θα σερβίρουμε το γλυκό και βάζουμε μία στρώση κρέμα, μία σαντιγί, μία μπισκότα μετά πάλι κρέμα και από πάνω σαντιγί.
  5. Τέλος κόβουμε την μπανάνα σε μικρές φέτες και τις βάζουμε πάνω από την σαντιγί.

Η καλύτερη κρέμα μπανάνας!!

ΠΗΓΗ: Athanasios Papadimitriou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget