BANANA PUDDING
Η καλύτερη κρέμα μπανάνας!!
Υλικά (για 6 ατομικά μπολ)
Για την κρέμα:- 3 μπανάνες ώριμες
- 3 κρόκοι αυγών
- 90 γρ. Ζάχαρη
- 4 1/2 κ.σ. Κόρν φλάουρ
- 670 ml Γάλα
- 1 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Για το στήσιμο:
- 200 γρ. Μπισκότα (digestive ή πτι μπερ)
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
- 1 Μπανάνα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και τα χτυπάμε καλά να γίνουν ένα μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνέχεια το μείγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπόλ και καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη.
- Βάζουμε το μπόλ στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και κάνουμε σαντιγί.
- Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
- Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα σύρμα.
- Παίρνουμε τα μπολάκια όπου θα σερβίρουμε το γλυκό και βάζουμε μία στρώση κρέμα, μία σαντιγί, μία μπισκότα μετά πάλι κρέμα και από πάνω σαντιγί.
- Τέλος κόβουμε την μπανάνα σε μικρές φέτες και τις βάζουμε πάνω από την σαντιγί.
ΠΗΓΗ: Athanasios Papadimitriou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!